Nieuwsbrief Het Wisentbos

Nieuwsbrief Stichting Het Wisentbos

Bostheater

XL De Ateliers heeft op 9 januari jl. een productie in het bostheater neer kunnen zetten die van enorme klasse is. Enorme complimenten voor de acteurs en decormakers. Via een pad met lichtjes werden de bezoekers via de parkeerplaats naar het theater geleid. De sfeer was ongedwongen. De vele bezoekers hebben zich goed ingepakt tegen de koude wind. Dat was gelukkig niet voor niets. De acteurs hebben zich helemaal ingeleefd in hun rol. Het verhaal had een wending die iedereen deed huiveren. Hoe schitterend werd ook dit jaar weer gebruik gemaakt van de lokatie in het veld rondom het bostheater. De moeite waard om te hebben gezien en meebeleefd. Het doet iedereen uitkijken naar volgend jaar januari.

Eiland naar Wijland

Stichting het Wisentbos is vertegenwoordigd in de kerngroep van Eiland naar Wijland.

Op 31 mei zal een delegatie van de gemeenteraad  Dronten het gebied bezoeken. Dan willen we als Stichting ons presenteren en laten zien wat al allemaal is gebeurd en wat onze plannen voor de toekomst zijn.

Passie in de Polder

Op 12 en 13 maart was Passie in de Polder in het Wisentbos. Een prachtige voorstelling met dans, theater en muziek. Een unieke gebeurtenis voor Dronten. Gelukkig zat het weer mee. De professor kon trouwens haarfijn uitleg geven over de leefomstandigheden van de Wisent. Humor en wetenschap wisselden elkaar af. De Passie in de Polder was een geslaagd cultureel project en is voor herhaling vatbaar.

Facebook

Onze Facebook pagina wordt goed bekeken. Voor de laatste nieuwtjes kan je altijd de pagina openen. Het is ook leuk als bezoekers van het bos ook wat vertellen over hun ervaringen. Plaats een berichtje via info@hetwisentbos.nl. Wie weet kan je het bericht op Facebook terug vinden.

Vrijwilligers

Op NL Doet hebben enkele scholieren van Landstede goed geholpen met de realisatie van het Wisenteducatiepad. Nog een aantal werkzaamheden zijn blijven liggen. Daar zullen we de komende weken aan gaan werken. Natuurlijk is het leuk om een vaste groep van vrijwilligers te hebben die ons wil helpen met klussen in het bos. Heb je belangstelling meld je aan info@hetwisentbos.nl.

Educatie

Het Wisenteducatiepad begint meer vorm te krijgen. Enkele routepalen zijn al geplaatst. Voor enkele natte delen willen we nog de route gedeeltelijk wat bezanden. Op de lokatie bij de schouwsloot zoeken we nog een brugdeel (kijk op facebook). De route moet voor de zomer klaar zijn. Na de zomer zullen de boswachters excursies met schoolklassen gaan lopen.

Uit-Agenda Het Wisentbos/ Wijlandfestival

De uitagenda van het Wisentbos is bedoeld voor de organisaties die in en om het Wisentbos actief zijn. We willen deze agenda graag actueel houden en permanent goed vullen.

In samenwerking met de stakeholders en gebruikers van het Eiland naar WijLandgebied organiseert XL De Ateliers een nieuw cultureel festival in het Wisentbos. Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni vindt de eerste editie van het WijLand Festival plaats in het dorpsbos van Dronten, HET WISENTBOS. Waar geweldige muziek met theater, food en green-lezingen mensen dé gelegenheid geeft om de eigenheid van plaats en regio te ervaren en te vieren.

Zijn er meer evenementen die op de agenda kunnen worden gezet? Stuur een mail naar info@hetwisentbos.nl.

Vragen over de nieuwsbrief?

 Laat een berichtje achter via info@hetwisentbos.nl

MailerLite